Omgeving

Recreatiepark de Houtvaart is gelegen aan de Houtvaartweg 79 te Boornzwaag (gemeente De Friese Meren). De Langweerder Wielen zijn zonder bruggen of sluizen te bereiken. Het dorp Langweer ligt op 2 kilometer afstand. Joure (en de snelwegen A6 en A7) en St. Nicolaasga zijn slechts ca. 7 kilometer verwijderd. Daardoor zijn alle voorzieningen onder handbereik en is snelle bereikbaarheid van Boornzwaag een feit.

Elke zomer – en winter – worden er door de diverse dorpen en verenigingen allerlei evenementen georganiseerd. Van skutsjessilen tot ballonvaren, markten, musea, fietstochten: er is te veel om op te noemen.

Prachtige natuur, en via diverse routes ligt een groot aantal historische dorpen op fietsafstand (o.a. Langweer, St. Nicolaasga, Joure, Sneek, Sloten, Woudsend, Heeg, Oudega).

Ook per zeil- of motorboot is recreatiepark de Houtvaart een hele goede uitvalsbasis. De Langweerder Wielen, het Sneekermeer, Tjeukemeer, Fluessen, Heegermeer en Slotermeer zijn goed bereikbaar. Prachtig vaarwater voor zomaar een ochtend of middag varen, of voor meerdaagse tochten.

De directe omgeving wordt gekenmerkt door rust en stilte. ’s Nachts is het er nog echt donker waardoor er een prachtige sterrenhemel te bewonderen is. Er is weinig bebouwing waardoor de zonsopgang en -ondergang spectaculair kunnen zijn.

Verdere informatie is beschikbaar via de volgende links:

VVV Joure: http://www.vvvjoure.nl/

VVV Langweer: http://www.visitlangweer.nl

Fietsknooppunten Nederland: http://www.fietsknooppunten.nl/

De Provincie Friesland: http://www.friesemeren.nl

De gemeente De Friese Meren: http://www.defriesemeren.nl

Deze website is met zorg samengesteld, aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend.